loader
Foto

Despre mândria de a fi român, la TVR Internațional

Generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major General, colonel magistrat (r) Constantin Udrea, fost judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti, Cristian Gaţu au fost invitaţii lui Sorin Burtea, pe 16 iunie, la TVRi, de la ora 22.00.  

 

Ediția este redifuzarea unei emisiuni din 2019, disponibilă online pe TVR+.

În lumea globalizată în care trăim, patriotismul pare a fi ceva desuet. De cele mai multe ori acest concept este readus în atenţia noastră de Ziua Naţională sau când joacă Simona Halep. Pentru unii însă, este totul.

De-a lungul timpului, români de excepție s-au remarcat în întreaga lume prin realizările lor, devenind adevăraţi ambasadori ai țării peste hotare. Vorbim despre curaj, dragoste de patrie, tenacitate și dăruire, despre oameni care au scris istorie în diverse domenii.

Deși mulți români au ales drumul străinătăţii şi s-au stabilit în alte state, de multe ori simt cel mai intens dorul de ţară. Aceştia poartă în lumea largă o bucăţică din locurile de acasă, tocmai pentru a le alina dorul. Au luat cu ei ia bunicii, vasele şi lingurile de lemn, icoana sau poeziile lui Eminescu.

În această ediţie, vă propunem o discuție despre mândria de a fi român într-o societate globalizată.

UNDE ÎNCEPE ŞI UNDE SE TERMINĂ PATRIOTISMUL?

Invitați:

  • gen. (r) CONSTANTIN DEGERATU
  • colonel magistrat (r) CONSTANTIN UDREA - fost judecător Curtea Militară de Apel Bucureşti
  • ION POPESCU – preşedinte Confederaţia Sindicală Naţională Meridian
  • CRISTIAN GAȚU

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

***

Moderator şi producător: Sorin Burtea

Email: investitiinromania@tvr.ro

Pagina de Facebook

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...