loader
Foto

„Copiii Parisului”, cu Jean Reno - film bazat pe evenimente reale, la TVR 1

Producţie Franţa-Germania 2010, filmul prezintă cea mai mare operaţiune de arestare în masă a evreilor, realizată în Franţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La TVR 1, pe 12 aprilie, de la 21.10.

 

Producătorul filmului, Alain Goldman, a intenţionat cu acest film să realizeze o Listă a lui Schindler, varianta franceză, pentru că a realizat că niciun film francez nu a abordat acest subiect. Rezultatul îl vedem vineri, 12 aprilie, de la 21.10, la TVR 1, în drama Copiii Parisului (LA RAFLE – Franţa, Germania, 2010), un film bazat pe evenimente reale, regizat de Rose Bosch şi în a cărui distribuţie îi vom vedea pe: Melanie Laurent, Jean Reno, Gad Elmaleh, Hugo Leverdez.

(w882)

Joseph are 11 ani şi merge în fiecare zi la şcoală cu o stea galbenă cusută pe piept, în Parisul ocupat de Germania nazistă. Ca şi alte familii de evrei din cartierul Montmartre, părinţii lui trăiesc permanent cu spaima unei razii a Gestapo-ului.

(w500)

(w882)

Pe 16 iulie 1942, cele mai cumplite temeri ale lor se adeveresc: 13.000 de evrei, dintre care 4.000 de copii, sunt arestaţi şi înghesuiţi în Velodromul de Iarnă, fără apă şi hrană, în condiţii inumane. Majoritatea vor fi deportaţi în diverse lagăre de concentrare din Europa, în zilele care urmează.

(w882)

Razia de la Velodromul de Iarnă a fost cea mai mare operaţiune de arestare în masă a evreilor, realizată în Franţa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Din cele 13.000 de persoane arestate, au supravieţuit doar 25. Din cei 4.000 de copii parizieni deportaţi, niciunul nu s-a mai întors...

(w882)

(w882)

(w500)

Un număr semnificativ de personaje din acest film întruchipează persoane reale, pe ale căror declaraţii s-a construit scenariul. Şi aşa cum vom vedea în notele iniţiale ale filmului, fiecare eveniment prezentat în această producţie, oricât de extrem ar părea, s-a întâmplat cu adevărat.

(w882)

(w882)

Regizoarea Rose Bosch a văzut la audiţii, pentru rolul lui Jo Weismann, aproximativ 200 de copii, cărora li s-au mai adăugat încă 100, pentru alte roluri destinate copiilor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...